Marcin Wasilewski Trio: Live

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    I min optik er polske Marcin Wasilewski Trio en af Europas pt. bedste jazztrioer. Det har den været i en halv snes år, hvor den også har udsendt en håndfuld væsentlige studiealbum på glorværdige ECM Records. Før trioen trådte i karakter som enhed, udgjorde dens tre medlemmer ¾ af en af Europas bedste jazzkvartetter, som desuden talte den nu afdøde, polske trompetist, Tomasz Stanko. Men nu – langt om længe – udsender trioen så det live-album, som fans i årevis har efterspurgt. Albummet er optaget i 2016 ved en koncert i Antwerpen i Belgien, og den energi, hvormed trioen optræder, er blevet godt indfanget, trioens kunstneriske niveau manifesteret – på scene og album. Dels kan man høre, kompositionernes styrke, og de enkelte musikeres kapacitet. Dels kan man høre de tres sammenspil, som er noget nær formfuldendt. Marcin Wasilewski (klaver), Slawomir Kurkiewicz (kontrabas) og Michael Miskiewicz (trommer) leverer i dén grad et Spark of Life. Musikken er dynamisk, delikat og intens.

*****  /  ECM Records  /  64 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share