Robert Landfermann: Brief

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Bassisten, Robert Landfermann, er en central skikkelse på den tyske jazzscene. Han har spillet med navne som Tomasz Stanko, Django Bates, John Taylor, Lee Konitz og John Scofield. Har været medstifter af det indflydelsesrige Klaeng Jazzkollektiv i Køln og igennem mange år fast medlem af Pablo Helds trio. Men han har altså også – siden 2014 – haft sin egen jazzkvintet. Og dén omtaler han selv som et ”drømmeorkester”. I kvintetten indgår altsaxofonisten Christian Weidner, tenorsaxofonisten Sebastian Gille, pianisten Elias Stemeseder og trommeslageren Jim Black, og man må lade de fem, at de på det nye album, Brief, formår at spille det stringente repertoire, som for størstedelens vedkommende er nyskrevet af Landfermann. Det er luftig instrumentaljazz – for ikke at sige kammerjazz – af et moderne tilsnit og med en særegen, intens klang og nerve. Åbningsnummeret, Ring, er inspireret af Hindemiths Sonate for kontrabas og består for en stor dels vedkommende af et fundament af et samspil mellem bas og trommer, hvorpå altsaxofonen danser sin helt egen inciterende dans.

***  /  Pirouet Records  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share