Martin Fabricius Trio: Under the Same Sky

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den danske komponist og vibrafonist, Martin Fabricius, slår især sine folder indenfor jazzscenen, men som komponist er det ikke desto mindre filmmusik, han primært bruger kræfter på. Uanset hvad er det melodiske et gennemgående kendetegn i hans musik – også i musikken på hans nye album, Under the Same Sky. Herpå optræder han med en trio, der i øvrigt består af Andreas Markus på kontrabas og Jacob Hatholt på trommer. Og musikken? Den er nedtonet, melodisk, en stilfærdigt søgende form for jazz, der tydeligt er inspireret af amerikanske Gary Burtons mere stilfærdigt søgende musik. Dén form for musik har bragt Martin Fabricius Trio ud på respektindgydende turnéer i både Europa, Asien og Afrika. Og der er ikke grund til at tro andet, end at dette nye album åbner flere døre, for musikken er sanseligt smuk, stemningsmættet og vedkommende. Numre som Air og Spirit Song er enkle, men meget raffinerede perler, der nok trækker lytteren ned i tempo, men også – netop dér – bidrager med masser af fine delelementer, der tilsammen giver fine helheder, overblik, ro.

****  /  Berthold Records  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share