Minyeshu: Daa Dee

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den etiopiske sirene, Minyeshu Kifle Tedla aka Minyeshu, har med Daa Dee begået et hypnotisk, ekspressivt og medrivende nyt album med musik, der kan genrebetegnes som en hybrid mellem etiopiske grooves og vestlige stilarter som pop og rock. Det interessante er, at Minyeshu ikke bare synger, men også selv har (sang)skrevet, komponeret og arrangeret den ofte dramatiske hybrid, der i pladebutikker vil blive rubriceret under world. Instrumentalt benytter hun og hendes band sig både af moderne, vestlige og gamle, traditionelle instrumenter, og netop dét er med til at give musikken en særegen nerve, karakter og kant. Selv er hun både sanger og danser, især rundet af mødet med ”faderen” til ethio-jazzen, Mulatu Astatke, og koreografen, Tadesse Worku. Mødet med dem blev et springbræt til samarbejder med blandt andre Mahmoud Ahmed, Tilahun Gessesse og Bizunesh Bekele. I 1996 flyttede Minyeshu til Belgien og siden Holland, hvor hun nu bor, og der er ingen tvivl om, at dét – og kontakten til den europæiske musikscene og især multiinstrumentalisten, Eric van de Lest – har været afgørende for hendes etablering som sanger. Daa Dee er Minyeshus fjerde, gennemarbejdede og vellykkede (europæiske) album.

**** / ARC Music / 61 min. / Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share