Way North: Fearless and Kind

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Det canadiske musikkollektiv, Way North, spiller en særegen form for crossover. Et miks af energisk New Orleans-jazz, Balkanjazz og calypso. Der er swingjazz, stomps og noget, der minder om standards på tapetet – men alt er nyt, originalt og uhøjtideligt, frisk-fyr-agtigt og pågående – og derfor kommer det hele også, selv om det åbenlyst er rodbaseret, til at lyde så friskt og fyrigt. Teknisk er der ingen tvivl om, at kvartetten – der består af Rebecca Hennessy på trompet, Petr Cancura på tenorsax, Michael Herring på bas og Richie Barshay på trommer – kan sin metier. Men kunstnerisk bemærker jeg også, at dens tone er distinkt, varm og favnende. At dens musik er venlig, selv om den har kant. Kvartetten vil således løfte og lette. Connecte. Feste. Snarere end tænke, udtrykke tanker og lade melankolien bygge rede. Og det formår den, kvartetten, endda meget overbevisende: at lave en fest. Alligevel skal man nok være ramt af New Orleans-bacillen for at få fuld udbytte af kvartettens fest.

***  /  Way North  /  52 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share