Mikkel Nordsø Quintet: Out There

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Mikkel Nordsø har i årtier været en af Danmarks bedste guitarister. Han har givet mange koncerter og udgivet mange plader, der bekræfter hans niveau, og hans nye plade, Out There, understreger bare endnu engang hans evne til at betvinge instrumentet og skabe noget stort. Out There er Nordsøs hilsen til de to store inspirationskilder, John Coltrane og Jimi Hendrix. En hilsen, hvorpå Nordsø leger med tanken om, at de to koryfæers klinger krydses, og den leg er blevet til en fed plade. Out There er en fremragende plade – uanset om man lytter til en mere stilfærdig ballade som Floating Squaw eller en mere ekspressiv gang pigtråd, som titelnummeret Out There. Titelnummeret er en parafrase over den danske nationalsang, Kong Christian stod ved højen mast, en parafrase som både leder denne lytters tanke i retningen af Jimi Hendrix’ musik og i retningen af Sex Pistols’ omgang med God Save the Queen. Nordsø viser sig endnu engang som levende, vital og udtryksstærk. Placeret som han er imellem den ekspressive jazz og den guitarbaserede fusionsrock.

****  /  Stunt Records  /  56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share