Blackie Blue Bird: Ghost River

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Heidi Lindahl og Nils Lassen – alias BlackieBlueBird – er en konstellation, der betegner sig selv som ”a Danish duo from the windy streets of Copenhagen”, og som jeg vil spå et internationalt gennembrud med den helt særegne, blåtonede, næsten cinematiske drømmeindiepop, som kendetegner debutalbummet, Ghost River. Universet giver associationer til andre danske kunstnere som eksempelvis Broken Twin og Agnes Obel. Og de associationer skyldes både Heidi Lindahls sårbart dragende vokal og musikkens enkle, melodiske og let aflæselige karakter. Musikken skyldes især sangskriveren og strengeinstrumentalisten, Niels Lassen, som både håndterer guitar, bas, mandolin, harpe og steel guitar på det trommeløse album. Det hele er svalende, gribende, vemodigt – lidt mystisk, dunkelt og urovækkende. Gotisk måske. I hvert fald melodramatisk. Og en anelse gammeldags. Men effektfuldt og dragende, stramt og stringent, næsten morderisk lokkende. Lige som Nick Caves Murder Ballads var det. Så absolut lytteværdigt.

**** / Poisonic / 41 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share