Bhattacharya, Traczyk, Zemler: Joy¡Guru

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Denne indisk / polske trio er dybt fascinerende, balancerende – som den er – på grænsen mellem den traditionelle indiske raga og den moderne kontinentaleuropæiske jazz. Centralt i trioens lydbillede står Debashish Bhattacharya med en slideguitar, der nærmest lyder som en sitar. Rytmisk bakkes han op af polakkerne – Wojtek Traczyk på kontrabas og Hubert Zemler på trommer – og sammen skaber de tre altså musik, der i momenter har karakter af meditationsmusik, i andre momenter karakter af pigtråd. Åbningsnummeret, Here Comes the Moon King, er et godt eksempel – en lille suite på næsten 12 minutter, som starter blidt ud som en stille vind, der efterhånden begynder at rase og til sidst vælter alt omkring sig. Trioen udforsker arven fra 70ernes spirituelle jazz og fusionsmusik og fornyer – med Bhattacharyas specialbyggede slide-guitarer og disses hypnotiske sitarlyde – musikken som kunstform. Det hele ender lykkeligt – med et lille mesterværk af et album – og et meget, meget smukt, afsluttende solonummer af Bhattacharya, Red Moon Over Warsaw.

***** / Unzipped Fly Records / 52 min. / Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share