Jentsch Group No Net: Topics in American History

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den amerikanske jazzguitarist, Chris Jentsch, er ganske særegen. Ikke bare fordi han er en dygtig guitarist med sans for jazzens karakter og spændvidde, men også fordi han 1) evner at komponere og arrangere større suiter for større orkestre og 2) har en ekstraordinær interesse i historie, som han gerne forsøger at omsætte til musik. Således også i dette tilfælde, hvor han har forsøgt at ”oversætte” begivenheder i amerikansk historie til konceptuelle musikstykker, der har karakter af suiter. Med Topics in American History har han skabt et sammenhængende værk af usædvanlige dimensioner – et album, der nok består af en form for kammerjazzmusik (for strenge- og blæseinstrumenter foruden trommer), men som også rummer strejf af klassisk musik, verdensmusik og jazz. Suiterne / værket forløses af en nonet, hvori Jentsch selv spiller guitar, og forløses meget virtuost og lyrisk let. Musikken er luftig, mange facetteret og netop bygget op som små fortællinger, der i alle tilfælde fremstår troværdige.

**** / Blue Schist Records / 65 min.         

Please follow and like us:

  • 0
  • Share