Sam Broverman: A Jewish Boy’s Christmas

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Canadiske Sam Broverman går både med livrem og seler: Han er sanger og sangskriver og har rejst land og rige rundt med sine jazzsange, men samtidig er han ph.d. i matematik og rent faktisk professor i matematik på University of Toronto. Men selv om han dermed har sikret sig smør på brødet, slipper han ikke musikken, og dét er A Jewish Boy’s Christmas et vidnesbyrd om. På albummet kaster Broverman sig over den potentielt indbringende julemusik, som – hvis den er god – altid vil blive spillet igen og igen, op til højtiden. Og vel at mærke gør han det primært med egne numre. Flere af disse – f.eks. What’s a Jew to Do on Christmas – har dog en lidt irriterende, slet skjult ironisk/humoristisk distance. Andre numre, f.eks. lånenummeret, Coventry Carol (som synges af Whitney Ross-Barris), er en seriøs (om end romantisk) ballade – en af albummets absolut bedste. Men seriøsiteten piftes ud – også af dét nummer – med f.eks. The First Noel Parody. Og dét siger jeg ikke fordi, jeg er imod humor – men poesiens tyngde er ikke mærkbar. Det er den til gengæld i Ross-Barris’ versionering af Tom Waits’ Christmas Card From a Hooker in Minneapolis.

**  /  Brovermusic  /  34 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share