Etta Jones: A Soulful Sunday – Live at the Left Bank

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE REEL to Real Recordings har gang i et projekt. Og albummet, A Soulful Sunday, er (endnu) et vidnesbyrd herom. Albummet er – som andre, nyere udgivelser fra selskabets side – en deluxe-udgivelse med materiale, der ikke tidligere har været udgivet. I dette tilfælde liveoptagelser fra The Famous Ballroom i Baltimore, Maryland, 1972 med sangerinden, Etta Jones (1928-2001), og Cedar Waltons Trio – Cedar Walton på klaver, Sam Jones på kontrabas og Billy Higgins på trommer. Etta Jones blev i sin tid på mange måder undervurderet – selv om hun optrådte med en lang række store navne og f.eks. udødeliggjorde sangen, Don’t Go to Strangers. Og dét – at hun blev undervurderet – kan man så i dag undre sig over, når man hører denne liveoptagelse. For hendes vokal emmer af sjæl, nerve og levet liv og fremstår unik – selv om den i momenter sender denne anmelders tanker i retningen af Billie Holliday, i andre momenter i retningen af Jimmy Scott. A Soulful Sunday er netop sjælfuld! I den forstand har produceren, Zev Feldman, med sikker hånd skudt papegøjen – både med dette og alle de øvrige ”arkæologiske” fund, som fortjener at blive set og hørt.

***** / REEL to Real Recordings / 55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share