Claire Martin & Jim Mullen: Bumpin’

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE De to britiske jazzmusikere – sangerinden Claire Martin og guitaristen Jim Mullen – har sammen med danske Kristians Leths trio (Kristian Leth på trommer, Thomas Ovesen på kontrabas og Mads Bærentzen på klaver) indspillet denne ubetingede hyldest til Wes Montgomery – den ikoniske, amerikanske jazzguitarist som døde af et hjerteanfald for 50 år siden, i en alder af sølle 45 år, men som trods sine relativt få år på jazzscenen nåede at sætte signifikante fingeraftryk på jazzmusikken. Såvel Claire Martin som Jim Mullen (og i øvrigt trioen bag de to) har sans for Wes Montgomerys univers, og de formår at folde enkelte af hans standards og især andres standards (som han spillede) ud i et magisk nærvær, der tydeliggør, hvorfor han fortsat har betydning, og hvorfor Martin og Mullen er blevet så højt estimerede repræsentanter for jazzen. Martin og Mullen har fortjent modtaget uendelige mængder af hæder, og det bør Bumpin’ også udløse, for albummet er forrygende, distinkt, præget af et sanseligt swing. Standards som Road Song, ’Round Midnight og Born to Blue får således nyt liv, og derfor må danske Stunt Records også glæde sig over, at have fået de to briter ”i stald”. Det er i sig selv et scoop.

***** / Stunt Records / 53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share