Ran Blake & Jeanne Lee: The Newest Sound You Never Heard

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det er en meget gennemført, smuk og delikat sag, A-Side Records her udsender. Et dobbeltalbum med liveoptagelser fra optrædener i henholdsvis 1966 og -67 med pianisten Ran Blake og sangerinden Jeanne Lee. Optagelserne har aldrig tidligere været udgivet, men nu er de her, og de er fascinerende: Uhyre nøgne, kantede, intime og strittende. Optaget og arkiveret af Elias Gistelinck fra belgisk radio og TV. De to amerikanere, som midt i ’60erne besøgte studierne i Bruxelles til live-optrædener, indspillede i 1961 deres første duoalbum, The Newest Sound Around – et album, der blev ikonisk, og som hensatte fans i ekstase. Ikke bare i USA. Også i Europa. Men selv om de to fortsatte som duo op igennem ’60’erne, var det først i 1989, at deres andet fælles album udkom, You Stopped Out of a Dream. Alene derfor – og selvfølgelig fordi Jeanne Lee ikke er her længere – er det et scoop, at A-Side har fået overdraget de ”glemte” optagelser fra Belgien. Selv bliver jeg grebet af den magnetisme, de to iklæder standards af komponister som Thelonious Monk, Ornette Coleman, Ray Charles, Charlie Parker og f.eks. The Beatles. De tos minimalistiske, men rå udgave af A Hard Day’s Night er i sig selv fascinerende.

**** / A-Side Records / 110 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share