Örjan Hultén Orion: Minusgrader

Please follow and like us:

  • 6
  • Share

MUSIKANMELDELSE Svenske Örjan Hultén er lidt af en ener, fornemmer man, når man læser sig ind på hans meritter og lytter sig ind på hans musik. Når man f.eks. hører det nye album med hans helt igennem svenske jazzensemble, Orion, står det endog meget klart, at han (og hans sidemen) er innovativ(e). Minusgrader er således et meget originalt, eminent godt og fascinerende flot og udfordrende album med musik, der i momenter sender tankerne i retningen af udgivelser af andre, moderne jazznavne som Paolo Fresu og The Bad Plus. Örjan Hultén (sax), Torbjörn Gulz (klaver), Filip Augustson (kontrabas) og Peter Danemo (trommer) skaber – inspireret af Tomas Tranströmers digt, Minusgrader – en form for jazzmusik, der på én gang rummer et swing (lyt f.eks. til et nummer som One For Britten) og en nytænkning (lyt f.eks. til titelnummeret). Det er, som selskabet bag udgivelsen selv formulerer det, musik, der er bredt funderet, både er ”enkel” og ”dyb”, og som afspejler et ”godt sammenspil” og en ”lydhørhed”. Minusgrader er ganske enkelt imponerende!

**** / Artogrush Records / 57 min.

Please follow and like us:

  • 6
  • Share