Katrine Madsen: Traveler

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det er snart 25 år siden, jazzsangerinden Katrine Madsen udgav sit første album, så selv om hun siden kun har udgivet ganske få albums er det altså en rutineret kunstner, der igen lader høre fra sig. Albummet Traveler er optaget live i Jazzhus Montmartre i København og på det præsenteres en konstellation, der foruden sangerinden består af kontrabassisten (og husbonden) Jesper Bodilsen, pianisten Henrik Gunde Pedersen og trommeslageren Jonas Johansen – en stærk besætning, der både forstår sangerindens, materialets og spillestedets karakter og formår at docere i forhold dertil. Materialet er både ”gamle” og nye ballader baseret på fine melodier og harmonier, en fin rytme og et naturligt flow. Udtrykket er varmt og sensitivt. Og Madsen og sidemen forløser det med tilsyneladende lethed – selv om vokalen i momenter forekommer lige lovlig skrøbelig (det gør den f.eks. i nummeret, Falling Through Rivers of Rain). Ikke desto mindre er der noget fortættet, intimt og gribende over summen af sange og musik. Alene derfor bør man lytte sig ind på albummet, Madsen og sidemændene.

*** / Storyville Records / 76 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share