Billy Meier: Sounds From Erra

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det ret nye, norske label, Øra Fonogram, profilerer sig på især at udgive ny, norsk musik. Billy Meier er da også et ret nyt, norsk orkester, der spiller en form for futuristisk, næsten filmisk, psykedelisk retro-space-rock med elementer af electronica – musiker, der giver mindelser om enkelte 60’er-plader, f.eks. af Joe Meek. Det fascinerende er, at musikken både er retro og futuristisk, fantasifuld og magisk, melodisk og improvisatorisk, under alle omstændigheder mystisk og ”firkantet” og en fortælling fra ”det ydre rum”. Orkesterets navn refererer da også til den aldrende, schweiziske ufo-teoretiker, Billy Meier, som hævder regelmæssigt at være i kontakt med civilisationer i andre galakser; som endda hævder at have besøgt planeten Erra. I en vis forstand kan man sige, at det norske orkester, Billy Meier, forsøger at sætte musik til de billeder, den schweiziske teoretiker forsøger at fremkalde, når han beretter om liv i det ydre rum. Og dét lykkes orkesteret. Dets musik er næsten hinsides, på én gang højteknologisk og antikveret – som var det et soundtrack til BBC’s gamle space-TV-serie, Dr. Who, der blev produceret og udsendt igennem hele 26 år – fra 1963 til 1989 – før moderne computerteknologi og animation gjorde science fiction troværdig.

**** / Øra Fonogram / 41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share