Randi Pontoppidan: Rooms

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Randi Pontoppidan er en ener i dansk musik, og dét prædikat vil ikke forandre sig med Rooms. For endnu engang oplever man på et album fra Pontoppidans side, at det i hendes verden alene handler om et møde mellem stemme og elektronik. Vokalisten, komponisten og improvisatoren bygger al lyd op omkring sin egen stemme, og den bearbejder hun elektronisk med filtre, ekkomaskiner, loops, etc. for at ende op med et på én gang nøgent og rigt facetteret klangligt udtryk, hvor vokalen er instrumentet/instrumenterne. Hendes musik er i dén grad original og avantgardistisk, men den rummer også i momenter svage spor af referencer til traditionel musik af alskens afkom. Enkelte gange sendes tankerne endda i retningen af et koryfæ som Laurie Andersson. Pontoppidans musik er – som Laurie Anderssons – ofte lyde bygget op som moderne landskabsarkitektur, der på én gang afgrænser og åbner, opfører mure og blotter vidder. Og personligt er jeg imponeret over danskeren. Over hendes originalitet, urkraft og næsten sakrale raffinementer.

**** / Chant Records / 53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share