El Afronte Orquesta Típica: Tango Argentino Today

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE El Afronte Orquesta Típica er et af tidens store, argentinske tangoorkestre. Centralt i orkestret står violinisten Lucas Cáceres og kontrabassisten Mariano Bustos, som begge har skrevet og arrangeret numre til albummet, Tango Argentino Today. Helt generelt emmer deres – og deres orkesters – musik af power og pondus, traditionsforbundethed og tyngde. Musikken er ikke nostalgisk, men så absolut levende. Den er akustisk og stærk. Sanselig, stoflig. Og yderst troværdig. Grænsende til det uafrysteligt dramatiske. I den forstand fremstår netop dette tangoorkesters tilgang til genren og dets hele soundscape som særligt glødende. Til trods for – eller måske netop fordi – det i modsætning til mange andre af tidens store tangoorkestre, insisterer på det akustiske, snarere end det elektrificerede. Efter 15 år på milonga-scenen i Buenos Aires fremstår El Afronte orkestret som indbegrebet af en kunstnerisk magtdemonstration – en oplevelse af en anden verden.

***** / Emoción/ACT Music / 26 min. / Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share