The Grandfætters: The Grandfætters

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE The Grandfætters er fire unge nordvestjyder, der hermed lander deres første selvbetitlede last af folk-pop på havnen i Thyborøn. De fire er helt bogstaveligt grandfætre og alle funderet i den nordvestjyske fiskeri- og industriby. Christian Stausholm Holm (vokal & akustisk guitar), Christian Toft Bro (akustisk & elektrisk guitar plus mandolin), Anders Toft Bro (tangenter, harmonika og vokal) og Allan Toft Josephsen (bas, akustisk guitar og vokal) tager da også (på mange måder) over, hvor Tørfisk og Johnny Madsen slap. Deres releaseturné udspiller sig – meget sigende – i en række fiskeauktionshaller. Alligevel er der i deres sange også en for Thyborøn ny form for udlængsel – en ny drøm, en ny horisont. Genremæssigt balancerer gruppens sange og musik mellem dansktoppen og den jordnære folk-pop. Teksterne er små afrundede fortællinger, i et vist omfang personlige beretninger om opvækst, (ud)længsel og nostalgi – i andre tilfælde om kærlighed, kvinder, familier. Men… selv om det er for eksempel er lykkedes at få både Tørfisk og Johnny Madsen med som gæsteoptrædende… så er der lang vej til toppen af den kvalitetsmæssige stige.

** / Eget selskab / 44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share