Jon Pold Synergy: ON

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Jon Pold Christensen (JPC) er en dansk bassist, komponist og sanger, som på troværdig vis har formået at erobre land indenfor prog-rocken. For 6-8-10 år siden var han medlem af prog-rock-bandet, Euzen. Siden lavede han andet og mere. Men i 2013 faldt han til ro med projekt Synergy, med hvilket han i 2017 kunne udsende debutalbummet, Airplay. I dag har projektet tusindvis af streams og op imod 200.000 YouTube-afspilninger – alene derfor er det blevet et projekt, der vækker interesse i udlandet. Men genren forbinder også lyden med udlandet. Jon Pold Synergy leverer nemlig det, JPC selv kalder ”håndspillet musik” – det jeg vil kalde effektiv prog-rock. ON er 1) progressiv, melodisk, symfonisk rock med bassen og vokalen som de centrale instrumenter og 2) betydningsladede sange fremført med pondus af kapelmesteren selv. Nogle har draget paralleller mellem Jon Pold Synergy og blandt andre Alan Parsons og Sting. Og parallellerne forstår jeg. For Jon Pold Christensen, Henrik Borlev, Thomas Nielsen, Rasmus Krøyer, Mads Klinke og Kristian Uhre kaster sig i overraskende god form ind i genren – selv om der stadig er langt op til Parsons’ og Stings niveau.

**** / Thumb Records / 33 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share