Karoline Wallace: Lang vinter

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Dette er den norske sangerinde, sangskriver, komponist og arrangør Karoline Wallace’s debutalbum i eget navn: et album præget af et lettere sfærisk, eksperimenterende og komplekst jazzet udtryk, som er skabt af ophavskvinden og af hendes oktet, der består af nogle af Norges fremmeste, yngre jazz- og folk-musikere. Musikken er respektindgydende, på én gang mystisk og klar, introvert og dynamisk, enkel og kompleks. Og spændvidden gør den ekstraordinær og interessant. Der er på én gang noget stringent og frit flet over den. Noget disciplineret og noget legende. Og det får Wallace til at fremstå som moden og bevidst om, hvad hun ønsker og vil med sin lettere avantgardistiske musik, som har vokalen som det centrale ”instrument”. Wallace har før ladet høre fra sig i regi af orkesteret, Molecules, men på mange måder fremstår hun klarere med dette ”solo”-udspil, som dog alt andet lige henvender sig til det, man kalder et smalt publikum: trænede lyttere, der interesserer sig for særegne detaljer, asymmetri, kludetæpper.

**** / Øra Fonogram / 40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share