Dury Dava: Dury Dava

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE I Danmark er det sjældent, man får adgang til at høre andet end klichéerne indenfor græsk musik. Men kunne man eksempelvis være interesseret i eksperimentel og mørk, progressiv og psykedelisk kraut-rock – netop fra Grækenland – skulle man unde sig selv at lytte til Dury Davas selvbetitlede debutalbum, som oven i købet rummer klare elementer af progressiv fusionsjazz og roots. Numrene er alle som store, dramatiske fortællinger om kaos og galskab, kærlighed og fjendskab, harmoni og disharmoni – rundet af den græske tragedies tradition. Albummet er optaget live i det studie i Athen, hvor orkesterets medlemmer første gang mødte hinanden for tre år siden, og af samme grund emmer det 1) af den nerve, der knytter sig til det at indspille live, og 2) af den fortrolighed der i dag knytter sig til medlemmernes indbyrdes erfaring. Musikken vinker til Balkan-traditionen (foruden den græsk-tyrkiske musiktradition), til 1960’ernes psykedeliske rock og til 1970’ernes europæisk krautrock. Den er rå, udisciplineret, energisk. Og dermed imponerer Karolos Berahas, Giorgis Karras, Dimitris Mantzavinos, Dimitris Prokos og Ilias Livieratos.

**** / Inner Ear Records / 69 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share