Søren Bebe Trio: Echoes

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den danske jazzpianist, Søren Bebe, udsender med Echoes sit sjette triojazzalbum. Og – jeg havde nær sagt: vanen tro – et album med musik af virkelig høj kvalitet! Trioen, der i øvrigt består af trommeslageren Anders Mogensen og bassisten Kasper Tagel, fremelsker og raffinerer således i studiet et altovervejende nyt materiale, som er så raffineret, at det vil stå distancen og være lige så lytteværdigt om fem, ti og femten år, som nu. Af uransagelige grunde har Bebe og trio valgt også at versionere den gammelkendte vise, Jeg er træt og går til ro, og Elgars klassiske stykke, Sospiri opus 70. Begge stykker kunne jeg have undværet, selv om begge stykker notorisk er gode – også i Søren Bebe Trios versionering. Men begge virker alligevel lidt som fremmedlegemer i det ellers så godt gennemarbejdede, helstøbte og originale materiale, der i lange stræk er som indbegrebet af cool Nordic – et melankolsk, melodisk og sammensat udtryk af uhørt skønhed. Tag nogle numre som Echoes og Alba – og du vil forstå, hvad jeg mener. Jan Johansson har i Søren Bebe en potentiel arvtager.

***** / From Out Here Music / 45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share