Carlos Sarduy: Luz

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den unge, cubanske trompetist, Carlos Sarduy, er værd at bide mærke i (om jeg så må sige), for trods sin unge alder spiller han som et talent så rørigt og rutineret, at man forstår, hvorfor han allerede har modtaget en Grammy Award og to Latin Grammy Awards. Sarduys spil er virtuost og fokuseret, direkte og kraftfuldt. Og det samme gælder i dette tilfælde hans originale kompositioner, der alle har retning og karakter og emmer af saft og kraft. At Sarduy formår at få sine egne numre til at matche versioneringen af Duke Ellingtons standard, In a Sentimental Mood, forekommer kun naturligt, for Luz er et helt igennem vitalt, levende og energisk, meget personligt album, der fint balancerer mellem den moderne jazz og latinjazzen. Sarduys mest centrale sidemen er trommeslageren Lukmil Pérez, saxofonisten Regis Molina, kontrabassisten Reinier Elizarde og pianisten Aruan Ortiz. Men mange andre medvirker også på den innovative indspilning, som er vildt magisk og stærkt magnetisk.

**** / Balaio Records/One World Records / 55 min. / Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share