Michele Rabbia, Gianluca Petrella, Eivind Aarset: Lost River

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Lost River er album med en ganske usædvanlig form for elektronisk musik, som nok læner sig op ad jazzen, men som ikke desto mindre har karakter af soundscapes, snarere end jazz. Bag musikken – eller rettere: lydlandskaberne – står tre blændende jazzmusikere, to italienere og en nordmand. Rabbia er trommeslager, Petrella trombonist og Aarset guitarist, men alle tre er også i denne sammenhæng lydkunstnere. Og deres elektroniske lydkunst er både udfordrende, dragende og i momenter sanseligt smuk. Det sidste gælder f.eks. et nummer som What Floats Beneath, hvorpå Aarset med sit let flydende og melodiske guitarspil akkompagneres af de andre på electronics. På et nummer som f.eks. Nimbus demonstrerer Petrella sin helt ekstraordinært eminente kontrol over trombonen. Det interessante er, at idéen til projektet som helhed var producerens – Manfred Eichers – og ikke musikernes, men også at musikerne, som bare sluttede sig til og i studiet mestendels improviserede, får noget så enestående usædvanligt ud af producerens projektidé. Lost River er en elektronisk form for nujazz, en meditativ størrelse, der virkelig imponerer.

***** / ECM Records / 44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share