Jonathan Slaatto & Carsten Dahl: Ydun

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den fremragende jazzpianist, Carsten Dahl, og det absolut bemærkelsesværdige kammerorkester, Ensemble Midtvest, har længe haft et frugtbart samarbejde. Og det samarbejde har nu udmøntet sig i et fascinerende og uhyre smukt – ja mesterligt – improvisationsalbum begået af Carsten Dahl og det klassiske ensembles faste cellist, Jonathan Slaatto. Musikken på albummet, Ydun, er genremæssigt placeret midt imellem den enkle, lettere sfæriske improjazz og den enkle, stringente, klassiske kammermusik. Måske er der med Ydun i virkeligheden tale om neo-klassisk musik? Sikkert er det i hvert fald, at musikken på Ydun – jf. undertitlen: improvisationer – er fremelsket i studiet. Men også, at den er usædvanlig fint afbalanceret mellem de to genrer og de to instrumenter. Der er et vemod over musikken, en nordisk tristesse, men også en forunderligt magnetisk skønhed af internationalt tilsnit. Den rummer f.eks. en hilsen til Erik Satie – jf. titelnummeret – og Philip Glass – jf. nummeret, Fjeldtindur. Under alle omstændigheder er Ydun et gennemarbejdet og gennemført mesterværk – både hvad angår musik og design. Vinyl-udgaven er sanselig smuk; en taktil oplevelse af format; musisk sjælerystende. Digitalt udkom albummet i september 2018, men nu foreligger det i “24 karat” – på vinyl!

****** / Gateway Music / 43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share