Toft·Olsen: Special

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Toft·Olsen styrker med sit tredje album i eget navn det indtryk, at han agter at bemægtige sig croonernes musikscene. Special er således den danske crooners bedste album til dato – et album, der vidner om, at man med modenhed, ro og teknisk tyngde kommer langt, hvis man vil tilføre vokaljazzen et element af autenticitet. Hvad dét angår læner Toft·Olsen sig op af et navn som canadiske Michael Bublé. Special består af fire glimrende numre af egen avl og syv etablerede standards – numre som When I Fall In Love, I Fall In Love To Easily og Take It Easy – og det hele hænger sammen og fremføres med overskud og netop autenticitet. Toft·Olsen og hans sidemen – pianisten Heine Hansen, bassisten Thomas Vang og trommeslageren Morten Lund – mestrer med andre ord udtrykket, formår at bevare roen og med det som udgangspunkt at levendegøre materialet, uden at lægge sig i underholdningsmusikkens kedelige midtbane – om end det med sidstnævnte nummer er faretruende tæt på at blive for pænt og blankpoleret.

*** / Gateway Music / 43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share