Mambe & Danochilango: Kosmopolítēs

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE At duoen, Mambe & Danochilango, er knyttet til Skandinavien, fremgår ikke på nogen måde af dens debutplade. Kosmopolítēs signalerer snarere noget kosmopolitisk, internationalt. Den elektroniske musik er som af ubestemmelig, urban herkomst. Og hovedparten af sangene synges på spansk. Duoen består da også af to latinamerikanere –med tilknytning til henholdsvis Sverige og Danmark. Mambe er en colombiansk musiker og sangerinde, Danochilango en mexicansk DJ og producent (tidligere danser i Det Kgl. Teaters balletkorps i København). Sammen har de to rejst rundt i verden i en søgen efter klange, udtryk og virkemidler, og ud af den søgen er kommet en kalejdoskopisk form for postmoderne musik med strejf af stilarter hentet alle mulige vegne. Der er tale om en massiv og ekspressiv form for elektronisk musik med iboende elementer af bl.a. hip-hop, dub, ska, roots, reggae, cumbia og tribal. Selv kalder duoen sin musik for ”etnisk bass”, og musikken er da også en etnisk funderet farveeksplosion. Og albummet byder på flere gæsteoptrædener – her iblandt ved den makedonsk/danske klarinettist, Bjonko, og den danske reggae-kunstner, Raske Penge, foruden en række mexicanske, columbianske, cubanske og mozambiquiske  musikere og sangere. Samlet set er resultatet uhyre overbevisende og lovende. Derfor er det også indlysende, at duoen figurerer på Roskilde Festivals plakat i år, og at verden i øvrigt står åben.

**** / No Bounds Music / 44 min. / Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share