Henrik Lindstrand: Nattresan

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den danske svensker, Henrik Lindstrand, har blandt andet en fortid på keyboards i Kashmir, men nu – hvor det danske indierockorkester endegyldigt synes dødt – står det klart, at Lindstrand også har en solokarriere som pianist. Det er som solist, han nu udsender et nyt, dybtfølt og fascinerende smukt album med neoklassisk musik eller poppet jazzmusik, om man vil. Nattresan er, som titlen indikerer, blevet til om natten (i Lindstrands studie i København), og musikken er blevet udbygget fra kun at være akustisk til også at rumme elementer af elektronisk loungemusik. Det fremtrædende indie-selskab, One Little Indian, som også udgiver Björks musik står bag udgivelsen, der følger op på Henrik Lindstrands anmelderroste debutalbum, Leken, fra 2017. 2’eren åbner op med en vuggevise og bevæger sig derfra gennem forskellige, meditative sindstilstande med ti minimalistiske, skramlende, men også melodisk stringente kompositioner for klaver m.m. Konsekvent anslås en nattemørk tone, men vel at mærke med klare, lyse indfald. Musikken som helhed fremstår sanselig, organisk og smuk.

**** / One Little Indian / 39 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share