The hOpening: Out of Bristol

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Et er, at Lennart Ginman er en sublim jazzbassist! Noget andet, at han også er en nysgerrig og modig musik-entrepreneur, der i flere år har været optaget af elektronisk musik – især Bristol-scenen og den trip-hop, der er udsprunget derfra – det vil sige af navne som Massive Attack og Portishead. Det hele afspejles i det nye album, Out of Bristol, som Ginman har skabt i tæt samarbejde med Jeppe Gram (på trommer og orgel) og Maggie Björklund (på steel-guitar). Ginman kalder gruppen et ”skabende kollektiv” og tilføjer, at den har arbejdet ”kompromisløst” og uden ”kunstneriske stopklodser og forbehold”. Musikken er som et filmisk frirum, rummer det underspillede sarte og det industrielt energiske, er til tider kompleks, til andre tider helt enkel. Under alle omstændigheder både fantasifuld og stringent. Out of Bristol udkom i april i år, men foreligger fra i dag også på vinyl. Og jeg skal love for, at der er noget at hente – både i musikken og formatet. Musikken er indspillet i Bristol hos Portishead-medlemmet Jim Barr, og den fremstår ægte og usminket, er uden overdubs, men med kollektive improvisationer; den er mixet i USA af Daniel Lanois’ højre hånd, Alex Krispin; og i USA også masteret og færdiggjort til vinyltryk af Joe Lambert. Og vinylens cover? Det byder bl.a. på fine indspilningsfotos af Maria Mochmacz.

***** / Meta Film / 43 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share