Marco Ambrosini & Ensemble Supersonus: Resonances

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den italienske komponist, arrangør og udøvende musiker, Marco Ambrosini, er en sjælden fugl. Fra han var 7 til 17 lod han sig, som det vidunderbarn han må have været, uddanne som klassisk violinist. Men så, af grunde som jeg ikke kender, kastede han sig over den traditionelle, svenske nøgleharpe, og med den gik han ikke bare ind i middelalder- og barokmusikken, men også ind i folkemusikken. Han flyttede til Tyskland, og i dag, hvor han har udgivet mere end 150 album (selv om han kun er midt i 50’erne), fremstår hans sammensmeltning af de nævnte genrer som helt selvfølgelig. Stadig er han åbenlyst nysgerrig og søgende. Det fremgår i hvert fald af Resonances, hvorpå overtonesang og andre, vidt forskellige genrer mødes. Stadig bygger han bro mellem genrer og hen over tid. Dét er hans metier! Hans album byder på musik af svensk, tysk, italiensk og tyrkisk oprindelse; på ny musik og musik af f.eks. Hildegard von Bingen; musik fra det ottomanske hof og ny, europæisk-jødisk musik. Det er heri, i mikset, Ambrosinis force ligger.

**** / ECM Records / 51 min. / Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share