Holum Balle Quartet: Drømmelys

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det er 25 år siden, Randi Holum flyttede fra Norge til Danmark. Efter sigende gjorde hun det, fordi hun blev forelsket i Københavns salsa- og latinmiljø. Selv var hun i Trondheim blevet uddannet på det klassiske konservatorium, men i Danmark udskiftede hun den klassiske musik med den rytmiske musik, og snart spillede hun jazz i flere variationer og konstellationer. I de senere år har hun imidlertid mere målrettet opgraderet sit arbejde med Holum Balle Quartet, der i øvrigt består af pianisten Niels Balle, bassisten Ida Hvid og trommeslageren Jesper Uno Kofoed, og nu foreligger så et album: Drømmelys, hvorpå den herboende, svenske jazzsangerinde Anna Kruse i øvrigt medvirker. Musikken på albummet indrammer et nordisk tonesprog, er en anelse drømmende, en anelse melankolsk, men også meget stringent og fokuseret. Måske er den inspireret af de ”svinkeærinder”, Holum genremæssigt har været ude i, men med Drømmelys er det ikke desto mindre som om, hun har fundet tilbage til nogle rødder (ikke klassiske, men nordiske), og det klæder både hende og musikken, som i stort omfang er skrevet af Balle, der selv har været inspireret af den norske og svenske natur. At Anna Kruse medvirker med svenske og danske tekster og sætter den lyriske ramme i flere numre klæder bare det generelle udtryk, som vitterligt er prisværdigt, smukt og autentisk.

**** / Gateway Music / 46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share