Nordbrandt & Nussbaum: Hjemløshed

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Henrik Nordbrandt kræver ikke den store præsentation i et dansk medie, for han er notorisk en af Danmarks største, nulevende digtere. Nok en ældre herre, men også en absolut levende poet med et hav af væsentlige digtsamlinger i bagagen og potentielt flere på vej. Channe Nussbaum er Danmarks ukronede klezmer-dronning, en midaldrende dame, med knap så mange album i bagagen, men dog en skarp profil med en klar stil. Og med dem – produceren, Sophus August Tuxen, den unge støtteperson, som har sikret at både Nordbrandt & Nussbaum er kommet til orde. Nordbrandt reciterer digte på enkelte skæringer, Nussbaum synger andre digte på andre skæringer – og så har de to ellers godt et dusin sidemen og et kor med sig i studiet. Mest gennemarbejdet, vellykket og forløst står det tankevækkende og velkomponerede digt / titelnummer, Hjemløshed. Men samlet set fremstår alt – tankevækkende, gennemtænkt, grænsende til trist. I hvert fald melankolsk. Det er således livets skyggeside, der er i fokus på albummet. Smerten. Emner som tortur, død og flugt. I den forstand er aflytningen ikke en opkvikker. Men det ændrer ikke ved, at Nordbrandt & Nussbaum på iørefaldende og gribende vis har taget fat i og om noget væsentligt.

**** / Exlibris / 38 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share