Enrico Rava & Joe Lovano: Roma

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den italienske jazzambassadør, Enrico Rava (flygelhorn), og hans amerikanske kollega (med italienske rødder), Joe Lovano (tenorsaxofon), har sat hinanden stævne i denne liveoptagelse fra Rom (november 2018). Vel at mærke med en absolut vital trio bag sig: Giovanni Guidi (klaver), Dezron Douglas (kontrabas) og Gerald Clever (trommer). Og så går det ellers (efter åbningsnummeret) derudad – over stok og sten i en times tid. Men, skal jeg være helt ærlig, så tog det mig også tid (og mange aflytninger) at koble mig på musikken. Og lige så lang tid (og mange aflytninger) at afklare, hvad det skyldtes. For vel er de to frontfigurer nogle ubestridt eminente betvingere af deres respektive instrumenter, men de greb mig ikke med deres spil. De udfordrede mig, intellektuelt snarere end følelsesmæssigt. Og dét alt imens trioen bag dem, opdagede jeg, faktisk spillede lige så eminent og til og med talte til mine følelser. Jeg blev pludselig grebet af trioens sammenspil og af soli af både Guidi og Douglas. Når jeg lyttede til musik fra dén vinkel – fra trioen og ud til de to blæsere, gav det hele mening. Men dermed reduceredes hovedpersonernes roller også i betydning. Til gengæld fandt jeg også større fornøjelse i de gentagne aflytninger af f.eks. Interiors og det afsluttende potpourri, som bl.a. involverer elementer af den gamle standard, Over The Rainbow. Pludselig blev det hele, med udgangspunkt i trioen, forrygende flot!

***** / ECM Records / 66 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share