Cajsa Zerhouni: Estuary

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den svenske jazzsangerinde pladedebuterede i 2018 med en hyldest til Billie Holiday og fik fortjent ros derfor. Nu foreligger Cajsa Zerhounis andet album så, og Estuary er vitterligt et velfungerende miks af egne numre og numre fra The Great American Songbook – numre som Blame It on My Youth, I Only Have Eyes for You og You Don’t Know What Love Is. De etablerede standards udgør hovedparten af materialet. Og er alle arrangeret af Zerhouni selv – til kvintetten, der foruden hovedpersonen selv består af Birgitta Flick (tenorsax), Mattias Lindberg (klaver), Arvid Jullander (bas) og Peter Danemo (trommer). Men matchet mellem det afprøvede og det nye af egen avl – dét er altså overraskende godt. Titelnummeret, der f.eks. er af egen avl, flugter således i tone,  farve og intensitet med de etablerede numre, og alene dét er jo imponerende. Men det skyldes ikke alene, at Zerhouni har en sikker fornemmelse for retning, men også at det er skabt af en hel kvintet i et solidt sammenspil – af musikere, der er rutinerede, teknisk dygtige og kunstnerisk åbne. Estuary er i hvert fald et smukt og stilsikkert album. En fornøjelse at lytte til.

**** / Do Music Records / 48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share