Bremer/McCoy: Utopia

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den danske duo, Bremer/McCoy, er måske – indtil videre – mest kendt for sin medvirken på Peter Sommers album, Elskede at drømme, drømmer om at elske. Men bassisten, Jonathan Bremer, og pianisten, Morten McCoy, kan meget vel – og bør – med albummet Utopia slå igennem som selvstændig enhed. For duoens musik, der befinder sig et sted midt imellem den minimalistiske, moderne form for loungejazz og den mere drømmende, neoklassiske musik er eminent, på én gang enkel og dybt nuanceret i melodi og klangflade. Selv siger københavnerdrengene, at de med deres musik ”søger stilheden i en støjende tid”, og de beskriver deres numre som ”hellige rum” eller ”meditationer”. Og de udsagn forstår man, når man lytter til gennemført smukke musikstykker som ”Salme” og ”Determination”. Man hører endog reminiscenser af den særligt nordiske form for let melankoli, som Jan Johansson om nogen tilførte den svenske jazz i 1960’erne. Og så hører man en stoflig klang og et meget moderne groove – eksempelvis i de meget Jan Johanssonske numre ”Højder” og ”Vega”. Det hele udkommer på David Byrnes legendariske, amerikanske pladeselskab Luaka Bop. Dét i sig selv kan åbne verden.

****** / Luaka Bop / 45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share