Tertio: La Mince Ligne

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det canadiske jazzrockband, Tertio, bekræfter med sit andet album, La Mince Ligne, både, at det er teknisk / kunstnerisk innovativt og genremæssigt eksperimenterende / sultent. Vel er bandets forankring i jazzrocken evident, men på det nye album afsøger det også grænserne til country og især funk. Vel at mærke på en fascinerende, nok frembrusende, men også fuldt forsvarlig, elektrificeret vis, der både emmer af oprigtig nysgerrighed og frygtløs pondus. Centralt i bandet står kapelmesteren, komponisten og guitaristen, Vincent D. Perreault, der selv i enhver forstand gør en god figur på albummet. Han (og med ham: orkesteret) er ung, progressiv, vidtfavnende og fri af bindende normer, konventioner og traditioner. Det er dét, der gør hans (og orkesterets) musik så uomgængelig. Det, at han (og orkesteret) er i besiddelse af et mod og en lyst og vilje til at udforske nye muligheder, selv om disse er opgør med normer, konventioner og traditioner. Musikken er til tider hæsblæsende, men aldrig på bekostning af den narrative kvalitet, essens og poesi. Enkelte numre er endog perler – det gælder f.eks. den stilfærdige ballade, Hollow.

**** / Multiple Chord Music / 68 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share