Daniel Kahn: Bulat Blues

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den amerikanske folkesanger, Daniel Kahn, kaster med sit nye album, Bulat Blues, lys over Sovjetunionens svar på franske Georges Brassens, Bulat Okudzhava (1924-1997) – den georgisk-armenske moskovit, som i sine sidste årtier blev alle sovjetiske/russiske guitar-barders spirituelle faderfigur. Kahn har fået oversat godt et dusin af Okudzhavas sangtekster til engelsk og synger dem her, akkompagneret af den russiske guitarvirtuos, Vanya Zhuk (på den helt særlige, syv-strengede russiske guitar og en mere ordinær elbasguitar). Selv spiller Kahn guitar og harmonika, og så synger han. Og dét med klædelig kant og nerve. Okudzhavas enkle, men lyrisk stærke sange kredser om krig og kærlighed, traumer og druk, ensomhed og fællesskab. De emmer af vemod, sorg og fortvivlelse, og samtidig rummer de glimt af lys. De er flertydige, men samtidig netop enkle, og af samme grund forstår man Kahn, når han kalder Bulat Okudzhava for ”østens” svar på Bob Dylan. Okudzhavas sange rummer en yderst sjælden udtryksstyrke.

**** / Oriente Musik / 37 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share