Kevin Sun: The Sustain of Memory

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Han pladedebuterede i eget navn – med albummet, Trio – i 2018, og det til anmeldernes udelte ros. Nu er den amerikanske jazzkomponists og -saxofonists 2’er så på gaden, The Sustain of Memory. Og den vil ganske givet også udløse ros – selv om den ikke byder på let tilgængelig musik. Suns musik på 2’eren er kompleks, eksperimenterende, grænsende til avantgardistisk. Men uanset tilgængelighed – også ambitiøs. The Sustain of Memory er således et helt, næsten meditativt, kantet værk; en suite i tre omfattende satser med titlerne: The Middle of Tensions, Circle Line og The Rigors of Love. Skabt på baggrund af en tid med meditation og selvrefleksion – står der i pressematerialet. Hvad baggrunden for denne trang til meditation og selvrefleksion skulle være fremgår ikke, og det er for så vidt også ligegyldigt. For hovedsagen er, at Sun – denne gang med en besætning på hele syv musikere – har skabt et usædvanligt værk, der vidner om en innovativ kraft og en sjælden udtryksstyrke. Kevin Sun er helt sikkert en fremtidens jazzmand. Et navn, der om føje år vil være på manges læber.

**** / Endectomorph Music / 114 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share