Brenda Earle Stokes: Solo Sessions vol. 1

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Der er noget enkelt, nøgent og næsten gribende over canadiske Brenda Earle Stokes nye album, Solo Sessions vol. 1. Som albummets titel mere end antyder, er der tale om et soloalbum. Men Stokes både spiller (klaver) og synger. Og det, at hun har et markant og distinkt anslag og nogle lige så distinkte fraseringer, giver hendes musik og sang en levende og dynamisk karakter. Materialet er et miks af egne sange og andres. Især tre (lånte) numre skal her fremhæves for deres kvaliteter: Steve Swallow og Norma Winstones Ladies in Mercedes, Marie-Claire D’Ubaldo, Rick Nowels & Billy Steinbergs The Consequences of Falling og Dave & Iola Brubecks Strange Meadowlark. Fælles for de tre numre er, at de emmer af liv og smerte, glæde og sorg, lys og mørke og dermed både indrammer livets genvordigheder og spændinger. Såvel teknisk som kunstnerisk er de tre numre velturnerede, lytteværdige, respektindgydende. Jeg er således ikke i tvivl om Stokes talent og udtryksstyrke. Tvært imod. Sangene fremføres med pondus. Til tider lidt forceret. Men altid med nerve, kant og karisma.

**** / Eget selskab / 51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share