Local Talent: Higienópolis

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Local Talent er en jazztrio bestående af tre af Canadas mest talentfulde, yngre jazzmusikere – pianisten James Hill, el-bassisten Rich Brown og trommeslageren Ian Wright. Især kapelmester James Hill er en rising star. Han er kendt fra bl.a. to andre trioer, BadBadNotGood og Autobahn Trio, og fremstår også i tilfældet, Local Talent, som en innovativ kraft, et friskt og fornyende pust. I tilfældet, Higienópolis, har han fundet inspiration i den enorme talentmasse, der findes blandt yngre brasilianske musikere. Heraf navnet: Higienópolis. Hill opholdt sig i arbejdsmedfør i Higienópolis, en del af millionbyen Sao Paolo, og opdagede der den lokale talentmasse, som han siden lod sig inspirere af til albummet, som både emmer af sans for den moderne jazz, der udgår fra Toronto i disse år, og af den sanselige form for jazz, der blomster i det store latinamerikanske land i disse år. Især numre som The Silent Cry og Tundra er fascinerende at lægge ører til – mange facetterede og innovative, som de er i egen ret og dog med referencer til f.eks. Zawinul.

**** / Projectwhatever Records / 35 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share