Dan Loomis: Job’s Trials

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Job’s Trials er amerikanske Dan Loomis forunderligt ambitiøse jazz-sang-cyklus om den bibelske figur, Job, som måtte stå så gruelig megen lidelse igennem. Personligt føler jeg, at det også er en lidelse at høre denne jazz-sang-cyklus – fordi Yoon Sun Chois og Song Yi Jeons vokaler er så skingre, forcerede og desperate. På den anden side bidrager netop dét til den næsten fysiske fornemmelse af den lidelse, der i Jobs tilfælde var tale om. Lidelsen skildres ikke bare intellektuelt, narrativt via en fortæller, men høres helt specifikt i de vokaler, der rammer min tinnitus med den største kraft. Ved første aflytning bliver jeg næsten selv desperat af at lytte, men efterhånden åbenbarer de store, vedkommende, etiske spørgsmål sig, og dermed bliver Job’s Trials en næsten teatralsk cyklus, en større fortælling, som vitterligt tydeliggør, at det her er ambitiøst tænkt og udført. Komponisten, tekstforfatteren og bassisten, Dan Loomis, som allerede i forvejen er en etableret, yngre jazzmusiker – baseret i New York – udviser innovativ, instrumental og kunstnerisk styrke.

**** / Eget selskab / 42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share