Roy Haynes: My Shining Hour

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE I 1995 udsendtes albummet, My Shinning Hour. Albummet blev optaget under tre forskellige koncerter i Danmark med den amerikanske jazztrommeslager, Roy Haynes og det orkester, der blev samlet i forbindelse med den turné, der blev arrangeret i umiddelbar forbindelse med tildelingen af den prestigiøse Jazzparpris i 1994. Med på turnéen var tenorsaxofonisten Tomas Franck, pianisten Thomas Clausen og bassisten Niels-Henning Ørsted Pedersen. Med andre ord: et stærkt dansk hold! Og det, man hører på denne re-mastered genudgivelse (med nye liner-notes af Brian Priestly) er virkelig fascinerende. Ikke bare må man bøje sig i støvet og sige, at det var fuldt fortjent, at Roy Haynes fik den store pris. Man må også sige, at han på turnéen blev udstyret med sublim back-up – af danske sidemen fra øverste hylde. Musikken er formidabel, standards som Skylark, My Shining Hour og I Fall In Love Too Easily formidles med stringent styrke og kombineres fornemt med originale kompositioner af bl.a. Thomas Clausen og Tomas Franck.

**** / Storyville Records / 67 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share