Geri Allen: Some Aspects of Water

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Geri Allen (1957-2017) var en begavet jazzkomponist og –pianist, som fortjent blev tildelt den prestigiøse Jazzparpris i 1996. Som altid i forbindelse med uddelingen af prisen optrådte også Geri Allen med koncerter i Danmark. Hun optrådte i 1996 med forskellige konstellationer – bl.a. en trio med Palle Danielsson på kontrabas og Lenny White på trommer – og optagelserne fra trioens og de andre konstellationers koncerter – i Tønder og på Frederiksberg – blev udgivet i 1997. Storyville genudsender nu optagelserne fra alle 16 prismodtageres koncerter – herunder Geri Allens album fra 1997, Some Aspects of Water, og man må bøje sig i behørig respekt for genudgivelsen, for Geri Allens musikalitet understreges i dén grad. Hendes anslag på klaverets tangenter er prægnant og sammenspillet i såvel hendes trio som duo (med trompetisten Johnny Coles) og nonet (trioen plus de fem danske blæsere – Henrik Bolberg Pedersen, Kjeld Ipsen, Axel Windfeld, Michael Hove og Uffe Markussen) eminent. Det er således en kærkommen gave med genudgivelsen at blive mindet om en af den nære fortids store jazzpianister.

**** / Storyville Records / 67 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share