Satoko Fujii Orchestra New York: Entity

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den japanske jazzpianist, -avantgardist og –komponist, Satoko Fujii, laver notorisk musik for meget øvede lyttere. Hun gør intet for at please, men søger og udtrykker det grimme, det hårde, det brutale. Derfor er det meste af hendes musik også som et målrettet stød midt i ansigtet! Tag for eksempel åbningsnummeret på hendes nye album, Entity – det er rædselsvækkende, i hvert fald både voldsomt og provokerende. Nok friskt og spændende, teknisk innovativt og vanskeligt, men også alt andet end smukt. Man er ikke i tvivl om, hvorvidt det er udfordrende for de 13 musikere at medvirke. Endsige om, hvorvidt det er spændende for dem. Man fornemmer endda, at de – efter mange års samarbejde – er fortrolige med sjælen i Fujii ønsker, hvad udtryk angår. Netop derfor bliver den originale musik også vedkommende. Den er skrevet af Fujii med det specifikke orkester og de specifikke musikere for øje. Derfor er musikken også for undertegnede spændende – spændt ud som den er mellem den næsten industrielle avantgardisme og de tilbagevendende lysninger af næsten kammermusisk ro.   

*** / Libra Records / 64 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share