Randi Pontoppidan & Christian Rønn: Head¨Space

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det er virkelig et fascinerende lydlandskab, der åbner sig, når man sætter Randi Pontoppidan & Christian Rønns Head¨Space på. De to danske komponister, improvisatorer og vokal- og lydkunstnere trækker deres lyttere ind i et fremmedartet univers – med brug af elektronik, vokalteknik og würlitzerklaver. Og så sidder man der – uden egentlig at vide, hvad det er, man er vidne til – andet end noget af en anden dimension. Der er noget rædselsvækkende, industrielt, repetetivt og enerverende over musikken, men også noget dybt fascinerende. Den organiske kombination af det akustiske og elektroniske, de tilbagevendende loops, Pontoppidans vokal (der bruges som et instrument) og den varme würlitzerlyd gør, at jeg ikke kan træde væk, men må fordybe mig, lytte, lede og forsøge at forstå. Og dét er altså et godt sted at bringe sin lytter hen. Musikken – eller rettere: lydlandskaberne – er de spektakulære resultater af en innovativ proces. Musikken er dybt original, mange facetteret og kompleks. Ikke på noget tidspunkt let tilgængelig. Men konstant dragende. Især vil jeg dog fremhæve nummeret Igendwo som en minimalistisk perle.

**** / Chant Records / 54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share