Ivo Neame & Jim Hart: Multiverse

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Komponisten og pianisten, Ivo Neame, og komponisten, trommeslageren og percussionisten, Jim Hart, er næsten jævnaldrende. Og så er de to af den britiske jazzscenes pt. største navne. Alene derfor er det signifikant, at de nu har etableret en duo. For hvad kan der ikke komme ud af det? Ja, det man i hvert fald umiddelbart kan sige er, at de skaber et mange facetteret, farverigt og komplekst, men stærkt vibrerende univers – nok på baggrund af skitserede kompositioner, men også på baggrund af umiddelbare improvisationer. Man fornemmer ganske klart, at de to ofte har spillet sammen i forskellige konstellationer, for deres sammenspil er unikt. Men man fornemmer også, at deres drivkraft er åbenheden og den fælles trang til at udforske det uudforskede. I den forstand er der noget markant søgende og nysgerrigt over deres fælles musik. Og da de samtidig udvider deres arsenal af instrumenter, bliver udtrykket derefter. Ivo Neame spiller også fender rhodes, mellotron, hammondorgel og klarinet. Og Jim Hart også Marimba. Dermed udvides spændvidden i duoens højest moderne form for freejazz.

**** / Edition Records / 38 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share