moi Caprice: Becoming Visible

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det danske indie-pop-rock-band, moi Caprice, havde sin storhedstid for 12-15 år siden. Så gik frontmanden, Michael Møller, solo. Og snart efter skabte han et nyt band, The Mountains. I begge tilfælde med rimelig succes – trods talent til meget mere end det!

Nu er moi Caprice imidlertid (som flere andre danske indie-pop-rock-bands) genopstået, og Becoming Visible – bandets første studiealbum i 12 år – er kommet på gaden. Og igen-igen må man have roserne frem. For det nye album er stringent, fokuseret, stilrent. En sand fornøjelse at læge øren til.

Musikken er i stort omfang båret af Michael Møllers vokal og synths og af konventionelle instrumenter som keys, guitar, bas og trommer. Instrumenterne betjenes af Michael Møller, Casper Henning Hansen, David Brunsgaard, Jacob Funch og Fridolin Nordsø. Og denne nye konstellation fungerer altså virkelig godt. Dens håndtering af materialet er umiddelbart tilgængelig, fængende, fængslende.

Albummet åbner effektivt, med tre besnærende numre: Astropastoral, Maureen og Orpheus, hvoraf de to sidstnævnte har været albummets singler – de numre, der på forhånd har skabt opmærksomhed omkring bandets genopståen og nye album. Alle tre numre har et iboende element af skævt ”hitpotentiale”, og endnu engang slår det mig, at moi Caprice’s musik fremstår som en moderniseret, opdateret, raffineret videreudvikling af den skæve indie-pop-rock, som flere britiske bands – blandt andre Prefab Sprout og Depeche Mode – bragte til torvs i 1980’erne og ’90’erne. Jeg kan sagtens se moi Caprice for mig – iført tætsiddende, neon-farvede heldragter i et kunststof, der ikke tillader kroppen at ånde.

Musikken er storladen, som den britiske ofte var den gang. Udansk, fristes jeg til at sige. Atypisk i hvert fald. Men det er netop dét – kombineret med Michael Møllers soliditet udi sangskrivningen – der gør moi Caprice til et enestående band i nutidig, rytmisk, dansk musik. Der er en autenticitet, ægthed og nerve i bandets musik. Og Orpheus er i dén grad et nummer, der bider sig fast. Det er drømmende og meget konkret, på én gang.

***** / Glorious Records / 48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share