ØyvindLAND: Malerier

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Komponisten og trompetisten, Øyvind Mathisen, tilhører en ny, spændende generation af unge, talentfulde, norske jazzmusikere. Og Malerier er hans pladedebut – med orkesteret ØyvindLAND (der i øvrigt består af saxofonisten Cecilie Grundt, saxofonisten Erlend Kongtorp, pianisten Joakim Rainer Petersen, guitaristen Iver Cardas, bassisten Alexander Riris og trommeslageren Martin Mellem). Det fascinerende er, at man i musikken på Malerier klart hører Øyvind Mathisens forankring i traditionen, hører de melodiske temaer i hans originale kompositioner, men også at man hører en forfriskende innovativ fornyelse – især i improvisationerne. Og i øvrigt – en teknisk virtuositet i solier såvel som sammenspil. Musikken er ekspressionistisk, sprudlende og farverig. Og har et iboende swing. Tag to numre som Cuba (albummets bedste) og Afro, og du vil høre, hvad det er for en spændvidde, ØyvindLAND formår at håndtere. Det er vildt fascinerende og godt bundet sammen – af blæserne på den ene side og strengene (især) på den anden.

**** / ØRA Fonogram / 59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share