Mette Juul: New York – Copenhagen

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE EP’en, New York – Copenhagen, er en direkte opfølger til sidste efterårs album, Change. Begge er udgivet af mægtige Universal Music, begge byder på fornem sang og akkompagnement, og begge åbner potentielt verdensmarkedet for den danske jazzsangerinde, Mette Juul. Og det – nok takket være muskelkraften – men også og især takket være kvaliteten! På Change akkompagnerede blandt andre Lars Danielsson, Ulf Wakenius og Gilad Hekselman på strenge. De to førstnævnte er også med på New York – Copenhagen – i øvrigt sammen med Mike Moreno og Per Møllehøj – og igen-igen er udtrykket altså vokal-, guitar- og basbaseret. Hvor albummet bød på et miks af originale sange og amerikanske og brasilianske standards, byder EP’en alene på amerikanske og engelske standards – numre som Hoagy Carmichael og Johnny Mercers Skylark og Norma Winstone og Jimmy Rowles’ The Peacocks. Udtrykket på EP’en er stilfærdigt, minimalistisk, næsten nøgent. Intenst, smerteligt, ægte. Både vokal og akkompagnement er på højt niveau – teknisk og kunstnerisk – og dét smitter af på aflytningen. Man hensættes i et blåt mood, bliver ét med smerten og vemodet.

**** / Universal Music / 26 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share